Derniéra „Oskara“ v chebském divadle

Představení „Oskar a růžová paní“ souboru PiŠkvorky z ašské ZUŠky po dvou letech nejspíš končí. Premiéra inscenace o klukovi s krátkým, ale naplněným životem, se odehrála na Ašlerkách v červnu roku 2016. O rok později tento kus úspěšně reprezentoval Karlovarský kraj na celostátní přehlídce Dětská scéna ve Svitavách. Celkem jsme odehráli „Oskara“ devětkrát, poslední dvě představení v Chebu – na podzim roku 2017 v rámci Noci divadel ve velkém divadle, v únoru 2018 pak ve studiu „Déčko“ /tímto děkujeme za umožnění Jindrovi Skopcovi/.

Je na čase nechat Oskara skutečně odejít. Někteří ze souboru jsou na středních školách mimo Aš, takže organizačně není jednoduché dát soubor dohromady, ale především se teď soustředíme na další téma, které se /bohužel/ stává až opovážlivě aktuální. Zkoušíme hru Deník Leošky Kutheilové o padesátých letech 20. století – tedy o tom, jak komunizmus vstoupil do života obyčejných lidí.

Snad bude toto představení alespoň zčásti tak úspěšné jako Oskar a růžová paní a my budeme moci použít větu, kterou babi Růženka chlapce uklidňuje: „ Vždycky se někde na světě najde nějaký ten pytel mouky…naděje, která Ti pomůže…“

Děkuji za společné chvíle se souborem PiŠkvorky, spisovateli E. E. Schmittovi a divákům, kteří s námi příběh prožívali…

Pavla Hošková, soubor Piškvorky, ZUŠ Aš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *