Krajské kolo přehlídky recitátorů Dětská scéna v ašské ZUŠ znovu naživo

Začátek dubna ve znamení dobré poezie a prózy – tak by se stručně dal nazvat 7. duben, kdy v ašské základní umělecké škole proběhlo krajské kolo přehlídky dětské recitace (tentokrát, oproti loňskému on-line ročníku, naživo). Útroby uvedené školy v tento den hned ráno pozřely soutěžící z chebského, ostrovského a sokolovského okresního klání, celkem se dostavilo téměř padesát recitátorů se svými rodičovskými či pedagogickými doprovody.

Soutěž probíhala ve dvou sálech zároveň – 1. a 2. kategorie recitovala v sále LaRitmy, 3. a 4. kategorie v koncertním sále ZUŠky. Vystoupení soutěžících posuzovaly dvě poroty, mladší přednašeče bedlivě a s porozuměním věci sledovala a poslouchala porota ve složení: Roman Černík, Martina Štadlmajerová a Jitka Doubravová, starším recitátorům pak naslouchali Martina Pokorná, František Kaska a Václav Šindelář (neboli Anatol Svahilec), který také před začátkem soutěže vystoupil s improvizovaným slam poetry – básní o tasemnici, amnézii a veselu, jíž pobavil a uvolnil všechny přítomné.

Den proběhl v příjemné atmosféře, všechna vystoupení recitátorů byla skvělá. Porota přesto musela vybrat v každé kategorii dva, na něž v ten den trochu více zasvítilo slunce, tito soutěžící postoupili do celostátního kola přehlídky recitátorů nazvané Dětská scéna. Kromě nich však byli oceněni i další, a to vždy za nějaký speciální, osobitý přínos, zpracování textu.

Z ašských zuškových recitátorů se soutěže zúčastnili Adélka Oravcová, Mariana Petešová (cena za krásný důraz a ctění verše), Amálie Pokorná, Ema Kulhánková (cena za výběr a souznění s textem), Adam Pjenčák (hlavní cena s postupem do národního kola přehlídky recitátorů Dětská scéna). Všem soutěžícím děkujeme za skvělou reprezentaci školy a Adamovi moc přejeme, aby se mu v národním kole dařilo.

Všechny výsledky jsou k nahlédnutí zde:

1.kategorie:

Hlavní cena – Zuzana Čalounová (ZŠ Chodov) a Ela Navrátilová (ZUŠ Cheb)

Další ocenění – Mariana Petešová (ZUŠ Aš), Jakub Rohan (ZŠ a MŠ Okružní Aš), Ella Buiová (ZŠ Chodov)

2. kategorie

Hlavní cena – Kateřina Staňková a Adélka Hájková (ZUŠ Ostrov)

Další ocenění – Ema Kulhánková (ZUŠ Aš), Natálie Szabó (ZUŠ Ostrov)

3. kategorie

Hlavní cena – Adam Pjenčák (ZUŠ Aš) a František Brozman (ZUŠ K. Vary)

Další ocenění – Marie Francisková (Gymnázium Sokolov), K. Daněk (ZUŠ K. Vary)

4. kategorie

Hlavní cena – Dominika Boková (ZŠ a ZUŠ Žlutice), Sofiya Yarovaya (ZUŠ Ostrov)

Další ocenění – Amálie Velková a Norbert Nídl (ZUŠ Cheb), Klára Voborníková a Petr Čarný (Gymnázium Sokolov), D. Jurčík (ZUŠ Ostrov)

Děkujeme Městu Aš, z jehož grantového systému bylo toto klání částečně financováno.

Anna Pokorná

Gallery not found.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *