Přenos slavnostního koncertu aneb pedagogové ZUŠ Aš na televizní obrazovce

Koncerty klasické hudby nepatří mezi nejsledovanější pořady, a proto se jim televizní kamery příliš nevěnují. Výjimku činí snad jen koncerty České filharmonie a také festivalu Pražské jaro, které můžete v televizi tu a tam zahlédnout.

O to významnější událostí je, když i jiná televize než ČT zaznamená symfonický koncert – a dokonce s jiným orchestrem, než je Česká filharmonie.

Tento – a to doslova – malý zázrak se povedl v Mariánských Lázních, kde tamní symfonický orchestr zachytila na své kamery TV Noe, která se nazývá „televizí dobrých zpráv“. Záznam ‚Zahajovacího koncertu k otevření lázeňské sezóny‘ lze považovat za zprávu nejen dobrou, ale přímo fantastickou!

A pro ZUŠ Aš má tato zpráva ještě další význam: členy mariánskolázeňského symfonického orchestru jsou i dva učitelé naší ZUŠky: flétnistka Kamila Cretan a klarinetista Miroslav Oblištil.

Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně (ZSO ML) je nejstarším orchestrem u nás (a dost možná i v Evropě) – v roce 2021 oslaví neuvěřitelných 200 let své existence! S tímto orchestrem spolupracuje velká spousta slavných umělců (např. v neděli 16.6.2019 vystoupí se ZSO světoznámý tenorista Štefan Margita)! Dalším z těch nejslavnějších je dozajista houslista Václav Hudeček, který byl – spolu se svými dvěma žáky – sólistou právě Zahajovacího koncertu lázeňské sezóny v Mariánských Lázních v květnu 2019.

Tento koncert patřil ke zcela mimořádným událostem na našem hudebním poli a díky TV Noe si ji může vychutnat doslova každý televizní divák. Pokud chcete i vy být u toho (a třeba i vidět „své“ učitele), sledujte TV Noe v neděli 9.6. od 21:05 h. Pořad Má vlast uvede právě tento slavnostní koncert! (Repríza se uskuteční ve Čt 13.6. v 16:05 h na TV Noe).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *