Úspěchy ašských recitátorů v okresním kole v Mariánských Lázních

Ve čtvrtek 22.3. vyrazil autobus s těmi recitátory, kteří postoupili z okrskového kola v Aši, do ZUŠ F. Chopina v Mariánkách. Všechny ašské základní školy, ZUŠka i Gymnázium měli své zástupce. V porotě zasedli herci ze Západočeského divadla v Chebu, přehlídka interpretací prózy i poezie mohla začít. V příjemné atmosféře a vynikající konkurenci Ašané dopadli skvěle:

0. kategorie (1. třída, do dalších kol nepostupuje): 3.místo Terezka Hartlová (ZŠ Okružní), 4. Elisabeth Zahradníková (ZŠ Hlávkova), 5. Ema Šrámková (ZUŠ Aš)

1. kategorie (2. a 3. třída) 1.místo Adélka Žibrická (ZŠ Hlávkova a ZUŠ Aš), 2. Tonda Žibrický (ZŠ Okružní), 5. Matyáš Nushart (ZŠ Kamenná)

2. kategorie (4. a 5. třída): 1. místo Jan Žibrický (ZUŠ Aš), 2. Matěj Brabec (ZŠ Hlávkova), 3. Linda Bucharová (ZUŠ Aš)

3. kategorie (6. a 7. třída a odpovídající ročníky gymnázia): 1. místo Kateřina Blašková, 2. Nikola Michálková /ZŠ Hlávkova a ZUŠ Aš, 3. Anna Plichtová /ZUŠ Aš

4. kategorie (8. a 9. třída a odpov. roč. gymnázia): 2. místo Matěj Pokorný (Gymnázium a ZUŠ Aš), 3. Václav Ponikelský (ZUŠ Aš), 4. František Žoha (Gymnázium a ZUŠ Aš), 5. Barbora Němejcová (ZUŠ Aš)

Do krajského kola postupovalo prvních pět recitátorů. P. Hošková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *