Ašští recitátoři na národní přehlídce ve Svitavách

Hned čtyři mladí Ašáci postoupili z krajského kola v recitaci v dubnu 2018 pořádaného ZUŠ Aš na celostátní přehlídku Dětské scény ve Svitavách. Byli to ve 2. kategorii Linda Bucharová a Honza Žibrický, ze 3. kategorie Nikola Michálková a ve 4. kategorii Vašek Ponikelský ze Zuš Roberta Schumanna Aš, Nikola reprezentovala ZŠ Hlávkovu, všichni pod vedením Pavly Hoškové.

Přehlídka ve Svitavách je již nesoutěžní, jde o to, aby se setkali dva nejlepší recitátoři z každého kraje v ČR a dozvěděli se od odborníků další rady. Letos se termín „Svitav“/6.-10.června/kryl s festivalem Ašlerky, na kterém všichni sólisté vystupovali také v divadelních souborech, proto nebylo jednoduché tyto dvě akce skloubit.

Velké díky proto patří Mgr. Pavle Bucharové/ZŠ Hlávkova/, která ochotně vyrazila již v pátek na Moravu vlakem, aby Nikola Michálková stihla svou kategorii. Porota ocenila energii Nikoly, kterou do přednesu Pohoršovny Daniely Fišerové dává, i když někteří by ji raději víc krotili…Kromě toho se Nikča s Lindou mohly zúčastňovat tvořivých dílen a vidět představení dětských divadelních souborů.

V neděli pak dorazila také P. Hošková s Vaškem Ponikelským a celá rodina Žibrických /Honzík zde vystupoval již loni/. Organizátoři Dětské scény naštěstí umožnili Vaškovi vystoupit v neděli v rámci 2. kategorie, takže ten den bylo možné vidět v krásném svitavském kinosále hned tři recitující Ašáky. Všichni zvládli napjatou atmosféru skvěle, což potvrdili i lektoři rozborových seminářů. Linda se svou zdravě dojemnou Ronjou – dcerou loupežníka, Honzík s imaginárním kamarádem Jonatánem Papírníkem a Vašek s textem z knihy Podivný případ se psem, napsaným autistou.

Díky jim za skvělou reprezentaci našeho města. Již teď se těším na všechny ašské interprety dobré literatury v roce 2019…

Děkujeme firmě Idee – Reisen Ivety Dražové za slevu při dopravě mikrobusem do Svitav.

Pavla Hošková, Zuš Aš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *