Martin, Kuba a Márinka … úspěch v celostátním kole dvou uměleckých soutěží

Ve zlatém pásmu ústředního kola soutěžní přehlídky žáků základních uměleckých škol České republiky literárně dramatického oboru se o víkendu úspěšně usadili Jakub Kouba a Martin Kulhavý, kteří do tohoto celostátního uměleckého klání, jež se konalo od 14. do 15. června v Brně, postoupili s dramatickým výstupem nazvaným Babyboom. Divákům, sledujícím jejich výkon v Divadle na Orlí, vykouzlili Martin s Jakubem úsměv na tvářích, divadelním sálem se při jejich vystoupení často nesly vlny smíchu. Stejně parádní výkon podala i Marianka Petešová, která ve stejné soutěži postoupila „na republiku“  s uměleckým přednesem. I její text nazvaný „Jak se Trpasl naučil říkat R“ diváky upřímně pobavil a Márinka si též odnesla diplom se zlatou stužkou.
Den před konáním výše zmíněné soutěže se Martin Kulhavý s Jakubem Koubou zúčastnili také 67. celostátní přehlídky uměleckého přednesu a divadel Poezie Wolkerův Prostějov, kam oba postoupili se svým sólovým přednesem. Jakub přednesl text „Co jsem se dozvěděl od táty o Bohu a o letištích“ a Martin zprostředkoval publiku text „Liška“. Oba zaujali publikum i porotu, která jejich výkony velmi ocenila.
My jsme velice šťastní, že máme tak skvělé dramaťáky (a to úplně všechny – soutěžící, nesoutěžící, moderující, přednášející i hrající na Ašlerkách i na nejrůznějších školních i jiných akcích), oceňujeme jejich neuvěřitelnou píli, talent, chuť se věnovat divadlu a rozvíjet místní kulturu. Martinovi, Kubovi a Márince moc gratulujeme k jejich skvělým výsledkům a děkujeme jim za perfektní reprezentaci naší školy, města a Karlovarského kraje.
          Anna Pokorná   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *