s těmito a dalšími texty se Ašáci vydali do světa

Ve čtvrtek, 4. dubna, se ašští dramaťáci vydali do ostrovské ZUŠky, kde probíhalo krajské kolo soutěže literárně dramatických oborů v uměleckém přednesu, monolozích a dialozích. Všem místním milovníkům kvalitních literárních textů se ten den dařilo, diváky svými přednesy a dialogem rozesmáli i dojali, zvládli vše skvěle, a tak si z Ostrova, kromě milých a inspirativních zážitků, odvezli také na diplomy otištěné drahé kovy. Stříbrného pásma dosáhla Linduška Podzemská,  Emička Kulhánková a Amálka Pokorná. Ve zlatém pásmu se ocitla Marianka Petešová a Martin Kulhavý s Jakubem Koubou, tito tři postoupili v daném klání do celostátního kola. 

Jakub Kouba s Martinem Kulhavým se o dva dny později vydali do Plané, na krajské kolo přehlídky nazvané Kvílení, kde se setkávají ti, jež zajímá umělecký přednes, alternativní divadlo a divadlo poezie. Jakubovi i Martinovi se povedlo divákům předat své osobní výpovědi, svým přednesem se podíleli na skvělé atmosféře, kterou kromě nich ten den vytvořili i další herci a recitátoři, a také velmi příjemné, inspirativní a obohacující diskuse s profesionálními porotci. Jakub s Martinem si z Plané odvezli nominaci na celostátní setkání Wolkerův Prostějov.

Všem těmto našim žákům moc gratulujeme, jsme velmi šťastní, že se takto aktivně věnují literatuře a divadlu, a děkujeme jim za parádní reprezentaci školy a města.

                                                                                                                   Anna Pokorná