Školní kolo v uměleckém přednesu

Ve středu 6.3.2024 se sešli naši recitátoři z 1. kategorie (2. – 3. třída) v divadelním sále LaRitma Aš, kteří se připravují v rámci LDO naší ZUŠky na Dětskou scénu – soutěž v sólovém přednesu. Poprvé tak vyzkoušeli před porotou, jinými recitátory a dalšími diváky prezentaci textů, které si vybrali sami nebo s pomocí svých vyučujících Aničky, Jolany nebo Pavly.

Je skvělé, že je v těchto mladších kategoriích takový zájem o umělecký přednes. Mohli jsme tak slyšet rozmanité příběhy i básničky, které naši dramaťáčci statečně předávali publiku. Mezi vystupujícími byly i děti, jejichž rodným jazykem sice není čeština, ale i tak ji již dokázaly ovládnout a dokonce používat umělecké prostředky. Porotu tak čekal nelehký úkol, kdy musela vybrat jen některé recitátory do okrskového kola v Aši, které se koná 21.3. v koncertním sále ZUŠ, organizovaného MěDDM Sluníčko Aš.

Všichni se ale umístili na prvním místě, někteří s postupem. Gratulujeme opravdu všem, kdo se do této těžké disciplíny pouští a chce se v ní rozvíjet. Jsme na vás všechny pyšné. Děkujeme LaRitmě a porotkyním Marče Štadlmajerové, Stáně Staškové a Evce Kulhavé za podnětné rady a tipy pro další práci na textech.

za LDO Pavla Bugi Hošková a Anička Pokorná

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *