I  místní základní umělecká škola R. Schumanna využívá možností zúčastnit se krajem dotovaných kulturních akcí. Před Vánocemi byli všichni nejmladší dramaťáčci v Západočeském divadle Cheb, měli možnost prohlédnout si i zákulisí, povozit se na divadelní točně, podívat se do orchestřiště, v maskérně dokonce ochutnat divadelní krev:) a zažít i krátký úsek herecké zkoušky. 19. února proběhl v sále naší školy výchovný program Bedřichovy notičky, akce zaměřená na hudební základy produkovaná Karlovarským symfonickým orchestrem, uváděná V. Braunreiterem. Tu si užili nejmladší žáci hudebního oboru, společně s dětmi ze školy Neonová a  mateřských školek Okružní a Mokřiny. Bedřichovy notičky děti nejen pobavily, ale i edukovaly, což je nejlepší kombinace. 
 
Anna Pokorná 

V pátek 9.2., těsně před jarními prázdninami, se v ZUŠ Cheb konalo okresní kolo soutěže ve hře na klavír. Tuto soutěž vyhlašuje MŠMT a soutěžní nástroje se pravidelně střídají – není tedy možná každoroční účast stejného nástroje.

Několik ašských klavíristů vyrazilo onen pátek ráno reprezentovat naši ZUŠku. Byli to Kateřina Tichá a Daniil Filoniuk ze třídy p.uč. N. Temerové a Sebastian Cretan ze třídy p.uč. O. Fernandez. Celkově se tohoto okresního kola zúčastnilo 25 mladých klavíristů z téměř všech ZUŠek chebského okresu.

Chebská umělecká škola přivítala všechny účastníky výbornou organizací (jako tradičně) a skvělým občerstvením, a pak už mohlo soutěžní klání vypuknout naplno. Tříčlenná porota (v čele s prof. Tölgovou z teplické konzervatoře) neměla vůbec jednoduchou práci, protože všichni účastníci se snažili co nejlépe předvést svůj soutěžní repertoár.

Soutěžní maraton trval až do odpoledních hodin, kdy došlo na ten nejočekávanější okamžik: vyhlášení výsledků. Paní předsedkyně velmi pochválila všechny soutěžící, poděkovala také jejich pedagogům a rodičům a pustila se do rozdávání pomyslných „medailí“. Kateřina Tichá a Daniil Filoniuk získali shodně třetí cenu (obdrželi diplom a drobné dárky). Další ašský účastník, Sebastian Cretan, přestože byl těsně po nemoci (a v kategorii měl soupeře ze stipendijního programu MenArt), zabojoval ve velkém stylu a získal pro ašskou ZUŠku nejen 1. místo a postup do okresního kola, ale také zvláštní cenu za provedení skladby A. Chačaturjana „Toccata“ a protože získal od poroty i nejvyšší počet bodů, byl oceněn titulem absolutního vítěze okresního kola.

Cenu pro pedagoga „za vynikající přípravu žáků“ získala mj. i p.uč. Petra Volfová, která je také vyučující naší ZUŠky.

Všem oceněným moc gratulujeme a Sebastianovi přejeme hodně štěstí v krajském kole.