Dušičky se ponořily do kulturních hlubin

3. a 4. listopadu proběhly v Aši Divadelní dušičky – festival založený na setkávání studentských, dětských a profesionálních divadel, kde hlavní roli hrají ašské divadelní soubory patřící k místní základní umělecké škole. Tentokrát bylo dušičkovým tématem noření se do hlubiny, odkud vyvěrají kulturní bubliny.

Přestože času na přípravu (vybublání) nových představení měli místní herci od letních prázdnin maličko, diváci se mohli potěšit mnoha novými divadelními kusy z dílen souborů Dramadream, Dramafie, Six-pack, Rytíři a víly, ZatímJo a Jakože. Zhlédnout mohli bizarní setkání Sněhurky a 7 sázkařů, detektivně černohumornou Vraždu pro skývu, tarantinovské představení Nekřičela, smála se, jednohubku komedie dell´arte Móre Amóre i klučičí sci-fi táborovku jménem Ufonie či pohádku o Třech sestrách a prstýnku.

Lidé, kteří na Dušičky zavítali (a bylo jich mnoho, a to nás všechny moc těší), měli možnost vidět i profi představení, např. Čerta a Káču v podání námi milovaného Toymachine, Otesánka (který zabral půl sálu LaRitmy) v podání divadla Kvelb, zavítat také mohli do Čarodějné kuchyně, již obhospodařovala Eliška Failová ze skupiny Ceres, a pobavit se také mohli ve Slam poetry aréně, kterou uváděl a svými texty též zaplnil Vašek z Aše. Celé dva divadlem, příjemnou atmosférou, a také ašlerovskými palačinkami naplněné dny zakončila kapela Ponorka, složená z rodičů žáků (a i těch žáků) ZUŠ, jež rozněžnila publikum a setkala se, jako i všechna divadla, s velkým diváckým ohlasem.

Anna Pokorná a Pavla Hošková, Karel Ašler, z.s. a ZUŠ R. Schumanna Aš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *