Zuškoví dramaťáci zahráli pro ašský gympl

Dne 20. června si ašské gymnázium vyrazilo zpestřit úterní vyučování divadelním „dvojpředstavením” v LaRitmě. Mohli jsme vidět soubor z Hranic a soubor Rytíři a víly, které byly vytvořeny pod vedením paní učitelky Hoškové. Obě hry jsme mohli spatřit i na Ašlerkách začátkem června.

První představení jménem „Dárce” ztvárnila skupinka mladých herců z Hranic. Někteří z přítomných mohli hru poznat, neboť se jednalo o úryvek ze stejnojmenné knihy a filmu. Byli jsme doprovázeni napjatou atmosférou, kterou navodil příběh a taktéž i hudba. Na závěr jsme se dočkali otevřeného konce, tudíž jsme dostali volnost si pokračování domyslet. Filmové ztvárnění končí naprosto stejně. Celkově příběh byl k zamyšlení o budoucnosti. Doporučujeme zhlédnout film, nebo alespoň přečíst knihu.

Po přestávce jsme viděli představení s názvem „Dvě eura dvacet” od skupiny skládající se z talentovaných ašských studentů z kvinty a sexty. Příběh o dovolené s kamarády zamotané výhrou v loterii. Jejich radostné a pozoruhodné vystoupení pobavilo všechny žáky a učitele, neboť hlasitý smích se rozléhal celým sálem. A také ne nadarmo byli odměněni pořádným potleskem.

Chtěli bychom poděkovat všem hercům za krásnou podívanou a už se těšíme na čtvrteční pokračování-sejdeme se totiž znovu v LaRitmě u druhého „dvojpředstavení“ pod jménem „Futurum” a „Nezkusíš, nevíš”.

Autoři: N. Batmunkh, D. Poláková, A. Chládková, E. Cibulková, K.     

              Mašková, V. Ivanjuková, N. Vlachová, A. Vlasatá, A. Židov 

autor: Mgr. Petr Jelínek

Čtvrteční slunečné dopoledne strávili studenti gymnázia opět v LaRitmě nad pokračováním divadelního „dvojáku”. Mnozí si mysleli, že nás bude čekat hra „Futurum”, která se hrála na Ašlerkách, přičemž sklidila velký úspěch jak u dospělých, tak i u mladistvých, ALE nebylo tomu tak.

autor: Mgr. Petr Jelínek

Hru jménem „Každý není vyvolený” ztvárnil soubor Dramafie, který byl tvořen zejména našimi studenty letošní primy. Ti si vybrali celkem těžký námět rozhlasové hry. Samozřejmě si hru upravili, zjednodušili a zkrátili tak, aby ji tento šikovný soubor mohl zahrát. S motivem šikany se slušně poprali, i když se jedná o silné téma. Situaci zlehčili přátelskou atmosférou, vtipnými momenty i hudbou, již si vybrali.

Po přestávce jsme mohli vidět hru „Nezkusíš, nevíš” od souboru Six-pack, který je taktéž tvořen především našimi studenty, avšak ze sexty. Skupina mladých lidí se přihlásila do televizní soutěže, kdy se každý z účastníků snažil získat peněžní výhru mezitím, co spolu žili v plně monitorovaném prostoru. Nechyběli ani spory, dramata, nýbrž i manipulace ze strany některých zúčastněných. Mladí divadelníci ukončili představení otevřeným koncem, tudíž pokračování této televizní soutěže nechali plně na naší fantazii.

Děkujeme všem mladým aktérům, kteří se podíleli na tvorbě všech čtyř her. Věřím, že nadšení byli nejen všichni studenti, ale také i učitelský sbor, dokonce i sami šikovní herci. Rozhodně se jednalo o příjemné odlehčení zbývajících školních dnů, kdy jsme nemuseli sedět v lavicích nad učením.

Autor: A. Vlasatá, D. Poláková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *